Paella

Her er vel til 4-6 personer, eller til et par dage, hvis man er mindre antal til bords.
Denne opskrift er baseret på kylling og skaldyr, og er den let spiselige.
Har man lyst til andet tilbehør, eller bare servere muslingerne i skal, er man velkommen. Betragt opskriften som en grundopskrift!
Prøv evt. med noget fisk og med blæksprutte …….

  • 500 g kyllingekød
  • 2 løg, hakket
  • 2 peberfrugt
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • 4½ dl. brune ris
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 7½ dl. bouillon (hønse)
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 150g rejer
  • 50g muslinger
  • 300g ærter
  • 300g majs
  • FIND SELV PÅ MERE


Giv tid – giv tid og lidt kærlighed til maden så bliver det bare så godt ….


Citronbåde og brød er gode følgesvende.
Og sæt evt. en god olivenolie på bordet, som man kan forsyne sig af.

Kyllingekødet skære i passende stykker. Peberfrugt i store mundrette tern.
Kyllingestykkerne ristet i olie, tages op, drysses med salt og peber.
Hakket løg og hvidløg, samt peberfrugterne steges i olien, til løget er blankt, det må ikke tage farve. Kom risen ved, rør godt rundt.
Tilsæt bouillon, tomat, kyllingen og krydderierne. Småsimrer under låg i 30min.
Kontrollerer om der skal mere bouillon ved retten.
Tilsæt alt det øvrige man ønsker i retten. rør godt rundt. Koges ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
SPISETID!

spansk – fisk – skaldyr – kylling – gæstemad – restemad –