Kan bruges til mange forskellige ting og sager, prøv den til frikadeller og andre farsretter, brug den som ketchup.
- 1 kg. tomater
- 3 stk. løg, evt. rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 stk. chili, grøn
- 50 g ingefær
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. tomatkoncentrat
- 300g sukker
- 2 dl hvidvinseddike
- ½ dl rødvinseddike
- 1 håndfuld timian- og rosmarinblade, blandet og hakket.
Lav den gerne med et miks af forskellige typer tomater.
Alle slags kan bruges!
Tomater skæres i mindre stykker.
Hak hvidløg, chili og løg, skræl og hak ingefær. I en sauterpande eller bredbundet gryde steges løgene, chili og ingefær i olivenolie til det er let gyldent. Tilsæt tomatkoncentratet og steg videre i 2 min.
Sukker kommes ved og koger under omrøring til sukkeret er smeltet og massen virker grødagtig.
Kom tomatstykkerne ved.
Tilsæt eddiker og krydderurteblade.
Kog det hele under låg i halv time, kog videre uden låg til massen har en marmeladeagtig konsistens.
Fyldes på skoldede og atamon skyllede glas, lukkes til og stilles til afkøling.
tomat – chutney – tilbehør – syltning –