Rødkål

Til andestegen, til flæskestegen, til frikadeller, på en leverpostejmad eller hvad man nu syntes.
Kan spises både kold eller let opvarmet.

  • 1 rødkålshoved
  • 1 klat andefedt (eller smør)
  • 2 appelsiner, reven skal og saften
  • 1 stang kanel
  • 3 stk. stjerneanis
  • 4 stk. laurbærblade
  • 120g sukker
  • 3 dl. kirsebærsaft (koncentreret)
  • 2 dl. rødvinseddike
  • 4 dl. rødvin
  • 1 spsk. havsalt

Syntes man et helt hoved er for meget på en gang, kan man rive noget af hovedet og bruge det i en salat.

Rødkålen snittes fint, i kort strimler.
Steges i smørret til den falder lidt sammen.
Alle ingredienserne kommes i gryden til rødkålen, gives et opkog.
Skal stå småkoge for lav varme i 1½ time. Må ikke koge tør, men væsken skal koge ind i kålen, justerer evt. med lidt rødvin.
Rødkålen skal være blank. Smag evt. til med lidt eddike, appelsinsaft, salt og/eller sukker til sidst i kogeperioden.
Kommes på skoldede og atamon skyllede glas.

dansk – tilbehør – kål – pålæg –