Rabarber-chutney

Laves dagen før den skal bruges. Har den fået lov stå trække er der mare smag til stede i den. Er bedst kold!

  • 2 dl. hvidvinseddike
  • 100 g sukker
  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. salt
  • 500 g rabarber, ordnede
  • 1 dl. rosiner
  • 1 stk. æble
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. cayennepeber


Hvis man syntes chutneyen virker for tynd, kan den jævnes med lidt kartoffelmel rørt ud i vand.

Skær rabarber i 1 cm. lange stykker (er de meget tykke, skæres deles de på langs). Skræl æblet, fjerne kernehus, og skær det i firkanter. Pil og hak løget.
I en gryde koges lage, af eddike, sukker, salt og løget, under omrøring, kog til sukker og salt er helt væk i væden.
Tilsæt rabarber, æblet, rosiner og sennepspulver.
Kog ved middel varme i 5 min.
Rør cayennepeber i, og smag til.

forår – syltning – grønsager – dansk –