Denne opskrift er på et lille andebryst evt. af berberiand.
Beregn 1 stk. bryst pr. person. Steg evt. et ekstra så er der til pålæg.
Husk! ovnen skal forvarmes til 175grC
- 1 stk. andebryst pr. person
- Saucen:
- ½ liter piskefløde
- 1 spsk. ribsgele
- salt og peber
- evt. kulør

Serveres med brunede kartofler og rødkål, evt. lidt hvide kogte kartofler, og ribsgele!
Brystet placeres på kold stegepande (panden skal kunne tåle komme i ovnen) med skindsiden ned, tænd for panden på høj middelvarme. Når det begynder syde langs kanten af brystet steges der i 7 min.
Brystet vendes, skru ned til lav middelvarme, steges i 3min.
Stegepande med brystet kommes i den forvarme ovn, gives 8-10 min.
Andebrystet hviler tildækket under viskestykke, medes saucen laves. Panden koges af med piskefløde, lad fløden koge lidt ind under omrøring, smag til med ribsgele, sat og peber. Farv med kulør!
Saucen kan evt. jævnes med 1 skefuld majsstivelse rørt ud i lidt vand.
danske – and – bryst – jul – vinter