På opfordring kommer her en god og lækker opskrift på “Nutella”, eller noget der ligner.
- 100g mælkechokolade (70%)
- 50g hasselnødder
- 1dl. piskefløde
- 40g smør, blødt
- lidt salt
Ønsker man større portion er det bare gange op, men det kan blive lidt tungt arbejde med hvis man ganger med 4
Hasselnødder ristet i 200grC varm ovn, 10-15min., Hvis der stadig sidder skal på, gnides det af i et rent viskestykke, bare gå til den!
Ønsker man smør med lidt fyld i, tages 1/4 af nødder fra, de hakkes groft.
Nødder hakkes til mel i foodprocessor, eller hakkes så fint det er muligt.
Chokoladen hakkes fint, blandes i en skål med nøddemelet.
Fløden varmes til lige under kogepunktet, hældes i skålen, røres godt sammen med chokolade-nødder.
Under omrøring smuldres smørret ud i massen, rør lidt salt i.
Hældes på glas, afkøles, spises og ellers opbevares på køl.
frokost – morgenmad – frugt –