Blåbær – lime cheesecake

Skal ikke bages, men skal stå på køl i lang tid.
En lækker og nem cheesecake.
Pynt evt. med friske blåbær og revet limeskal

  • 100 g digestive kiks
  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder (uden skal)
  • 85 g smør
  • 400 g flødeost, neutral
  • 100 g blåbærmarmelade
  • 30 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • reven skal fra 1 stk. lime
  • saft af ½ til 1 lime

Smørret smeltes ved svag varme, køler lidt af.
Mandler og nødder blendes til groft mel, Digestive kiks blendes godt.
Bland kiks og mel røres i det smeltesmør. Massen kommes i en smurt 22 cm. springform, presses godt ned i formen.
Ost, marmelade, sukker saft og skal fra limen blades grundigt sammen, til en jævn masse.
Pisk fløden til en let flødeskum, som vendes i ostemassen, gerne af flere gange. Kommes over bunden i springformen, glattes pænt ud.
Sættes på køl i mindst 4 timer.
Pynt evt. med friske blåbær og revet limeska

kage – ostelagkage – dessert –