Blommemarmelade

En dejlig marmelade med et strejf af appelsin
Bland gerne forskellige slags blommer i marmeladen.

  • 2 kg. blommer
  • 2 stk. appelsin – saften
  • skal af 1 stk. appelsin
  • 800g sukker
  • 4 tsk. geleringsmiddel

Blommer og appelsiner rengøres under rindende vand.
Blommerne halveres og stenen fjernes, skæres i kvarte.
Riv skallen tyndt af den ene appelsin, pres saften af begge.
Blommer, appelsinsaft og skal koges under låg i 10 min.
Tag 2 spsk. sukker og bland med geleringsmidlet, tilsæt resten af sukkeret til blommerne, koges under omrøring i ca. 5 min.
tilsæt det sidste sukker, med geleringsmiddel, rør igennem og kog 1 min.
Saften skulle gerne “falde tungt” fra sleven, ellers koges lidt mere.
Hældes på skoldede, atamon skyllede glas, der lukkes med det samme.

syltning – frugt – dansk –