En dejlig marmelade med et strejf af appelsin
Bland gerne forskellige slags blommer i marmeladen.
- 2 kg. blommer
- 2 stk. appelsin – saften
- skal af 1 stk. appelsin
- 800g sukker
- 4 tsk. geleringsmiddel
![](https://usercontent.one/wp/opskrifter.adippe.dk/wp-content/uploads/2021/09/20210911_100124-576x1024.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/opskrifter.adippe.dk/wp-content/uploads/2021/02/20210204_173802-939x1024.jpg)
Blommer og appelsiner rengøres under rindende vand.
Blommerne halveres og stenen fjernes, skæres i kvarte.
Riv skallen tyndt af den ene appelsin, pres saften af begge.
Blommer, appelsinsaft og skal koges under låg i 10 min.
Tag 2 spsk. sukker og bland med geleringsmidlet, tilsæt resten af sukkeret til blommerne, koges under omrøring i ca. 5 min.
tilsæt det sidste sukker, med geleringsmiddel, rør igennem og kog 1 min.
Saften skulle gerne “falde tungt” fra sleven, ellers koges lidt mere.
Hældes på skoldede, atamon skyllede glas, der lukkes med det samme.
syltning – frugt – dansk –