Jordbærsyltetøj

God gammeldaws jordbærsyltetøj. Enklet og nemt!
Brug gerne modne bær når der er mange bær på planterne.
Lidt synd ikke at spise de helt nye bær på anden måde end med fløde og sukker.

  • 1 kg jordbær, skyllet og nippet
  • 600g sukker
  • 1 stk. citron

Kom bær og sukker lagvis i en gryde.
Tag skrællen af en 1/4 citron, kun skræl uden noget hvidt kød.
Placerer citronskallen mellem bærrene.
Bærrene trækker, med låg, i 3 til 4 timer, skal begynde at saft.
Varmes langsomt op til kogepunktet. Tages af varmen og trækker i 10 min., stadig under låg.
Bærrene tages op, brug en hulske, kommes på skoldede, atamon skyldende glas.
Saften koges uden låg i 20min.
Fjerne citronskrællen. og hæld saften over bærrene.

syltetøj – dansk – forår – sommer –