Svesker i cognac

Kan bruges til mange ting. Sammen med is og flødeskum bliver det til en lækker dessert.
Sveskerne er gode sammen med ost, og så kan lagen drikkes som et shot til.

Der er ikke meget arbejde i det, men der er en del trækket id, så sæt gerne et “par dage” af til arbejdet.

  • 250g bløde udstenede svesker
  • 2 dl. cognac
  • 1 dl. vand
  • ½ stk. vaniljestang
  • 75 g sukker


Cognacen kan erstattes med portvin, gerne en mørk portvin.
Bør spises inden der er gået 4 uger!

Sveskerne ligges i en skål, overhældes med cognacen.
Skal trække natten over (8 timer) under et klæde.
Vand, sukker og vaniljestang, der er flækket, koges 5 min.
Den kogte lage hældes over sveskerne.
Kommes på skoldede, atamon skyllede glas, trækker mindst et døgn inden de bruges.

dansk – dessert – is – ost –