Syltede pære

Gives sammen med f.eks. frisk frugt, eller sammen med andre syltede frugter. Giv lidt af lagen og en råcreme til.

  • 750g ikke for modne pærer
  • 1 stk. citron
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 dl. vand
  • 350g sukker


Lav evt. en mindre portion da holdbarhedstiden kun er ca. 2 uger.
Opbevares på køl.

Skræl pærerne, flækkes på langs og kernehuset fjernes.
Riv skrallen af citronen (kun det gule), og pres saften af den.
Flæk vaniljestange og skrab kornene ud.
Vand, citronsaft og skral, sukker, vaniljekorn og stang, koges sammen til en lage, alt sukker skal være opløst.
Pærerne kommes i lagen og koges møre, ca. 15 min.
Pærerne tages op af lagen, ligges i skoldende glas.
Lages koges lidt ind, uden låg, ca. 10 min.
Hældes over pærerne, glassene lukkes, når de er kølet lidt af sættes de i køleskab.

frugt – dessert – dansk –