Tournedos

Bare så lækkert! Vil næsten påstå det er en gudespise!
Hvad man ønsker af tilbehør må man selvfølgelig selv om, men vil forslå følgende:
Bagte tomaterPommes frites i ovnBaconsmør.
Og så selvfølgelig en god fransk rødvin.
Beregn 1 stk. medaljon pr. person.

  • 4 medaljoner af 150-200g
  • 4 skiver god bacon
  • olie og smør til stegning
  • salt og peber
  • estragon til pynt

Køb en hel oksemørbrad, skær selv medaljonerne og så er der masser af mad i resten af mørbraden, f.eks. til en helstegt mørbrad, bøffer og en gang biksemad.
Eller få slagteren til skære medaljonerne til dig.

Vikkel bacon om medaljonerne, bind bacon fast med kødsnor, stram godt til.
På en meget varm pande, med olie og smør, brunes medaljonerne 2 min. på hver side!
krydres med rigeligt salt og friskkværnet peber.
De kommes i et ildfast fad, og placeres i forvarmet ovn, 200grC i 5 min (medium), tages ud og hviler i 10 min.
Drys finthakket estragon over.
At servere!

fransk – mørbrad – gæstemad –