Kylling i paprikagryde

Forholdsvis enkel, og forholdsvis hurtig kylling-gryde at lave.
Giv kartoffelmos, eller ris til, kan også serveres med pastaskruer.

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 200g bacon i tern
  • 200g champignon
  • 2 mellemstor løg
  • 2 stk. røde peberfrugt
  • 3 spsk. paprika, gerne den røgede
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 3½ dl fløde
  • 1½ dl sødmælk
  • 1 dl. vand
  • 1 stk. bouillonterning opløst i vandet
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 1 bundt persille

Er rigtigt god at fryse, blot skal persillen udelades!
Kan også laves dagen før, eller om formiddagen, skal så blot varmes. Den bliver kun bedre af at stå trække .

Baconen steges sprød på meget varm pande. Ligges på køkkenrulle til afdrypning. gem fedtet på panden.
Kyllingebrysterne sorineres, krydres godt med salt og peber. Skæres ud i mundrette stykker. Steges i baconfedtet til de har fået en fin stegskorpe.
Tages op og gemmes!
Løgene hakkes fint, peberfrugterne skæres i små tern, champignonerne ordnes og skæres i halv eller kvarte alt efter størrelse. Kom lidt ekstra olie på panden, svits løg, peberfrugt og champignon til løget får farve og peberfrugterne bliver let bløde.
Tilsæt paprika og tomatkoncentrat, røres godt ud, svitses med i 5 min.
Fløde, mælk og bouillonvandet tilsættes, røres godt i, skal stå småkoge i 10 min under låg.
Kyllingestykker og bacon kommes i, varmes godt igennem, så kyllingestykker har fået varme.
Pynt evt. med persille, hvis det ikke efterfølgende skal gemmes eller fryses.