Der bliver ikke meget gele ud af 1 kg. æbler, til gengæld er det rigtigt lækkert!
Brug det til lam, eller i pandekager sammen med vaniljeis.
- 1 kg æbler
- 4 dl vand
- 300g rørsukker
- 1 vaniljestang
“Vask” æblerne, fjerne blomst og kernehus. Skræl og kernehus skal blive.
Æblerne skæres i grove stykker. Koges i vandt ved svagt blus, under låg, i ½ time.
Sies gennem en fin si eller klæde.
Når saften er dryppet grundigt af kommes saften i gryde, skrab vaniljekornene ud af stangen, sukker, vaniljekorn og stang tilsættes. Koges op, og koges videre ved svagt blus uden låg i 10 min., evt. skum fjernes med en ske, fisk vaniljestangen op.
Prøv med en ske om saften stivner når den køler af. Hvis den gør er det tid at hælde gelen på skoldede atamon skyllede glas.
gele – syltning – æbler – lam – pandekager –