Suppehorn

Lidt gammeldags at bruge suppehorn frem for kuvertbrød, men det er nu rigtigt lækket at suge suppen op i hornene.
Hornene kræver ikke at der gives smør til! Bedst når de er lidt lune.
Kan sagtens fryses, tøs op i god tid, og lunes lige før de skal bruges.
Giver 12 stk. horn.

  • 50 g smør
  • 1,5 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 æg
  • 350 g hvedemel
    Pensling:
  • 1 sammenrørt æg

Smørret smeltes ved svag varme, mælken kommes i smørret.
Det smeltede smør kommes i en skål, når det er lunken (37gr) røres gæren ud i smørret.
Salt og sukker røres i, ægget røres i.
Melet røres i massen. Gør det med lidt mel af gangen så melet langsomt får opsuget smørret.
Hold lidt af melet tilbage, til drysse på bordet.
Ælt dejen igennem på meldrysset bord.
Hæver lunt og tildækket i 60 min.
Giv dejen en hurtig æltning, del den i to.
Hver halvdel trilles til en kugle der rulles ud i en stor cirkel, hver cirkel deles i 6 lige stor trekanter.
De 12 trekanter rulles fra den brede ende. Placeres på papir dækket bradepande med spidsen nedad og krummes til et horn.
Pensles med sammenrørt øg og efterhæver i 30 min. Medens ovnen varmes op.
Bages 15 min ved 200 grC. varmluft.
Afkøler på rist.

suppe – bagværk – tilbehør