En opgradering af den klassiske Engelske ret Fish and Chips.
Se tips hvis man ønske en knap så “fed” tilberedning.
Opskriften rækker til 4 personer.
- 450g torskefilet
- salt og peber
- 2 dl. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl. koldt vand
- 1 kg blande rodfrugter
- salt og peber
- olivenolie
- 200g græsk yoghurt 10%
- 1 tsk. salt
- revet skal af ½ citron
TIPS:
I stedet for stegning i olie kan man nøjes med vende fiskestykkerne i mel og stege dem på pande i lidt smør. Steges 3-4 min. per side, så de er sprøde og gyldne.
Rodfrugterne skrælles og skæres i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
Vendes i rigelig olivenolie, krydres med salt og peber. Bages i ovn ved 225 grC. i 20min.
Spredes ud på køkkenrulle så de kan drypper af.
Torskefileten deles i passende stykker, drysses med salt og peber.
Hvedemel bagepulver og vand piskes sammen til tyk dej.
Fisken vendes i dejen. Steges (friteres) i gryde med varm olie, gerne 3-4 stykker af gangen, når de er gyldne fiskes de op placeres på køkkenrulle. fortsæt med stegningen til al fisk er gylden og sprød.
Rør den græske yoghurt med salt og citronskal.
Servere fisken med rodfrugtchips og dressingen gives til.
engelsk – fisk – rodfrugt –