Lammebov med rodfrugter

En rigtig simmer ret. selv om det tager 4-5 timer i ovnen, så er der ikke meget arbejde i at lave denne lækre ret.

  • 1 lammebov ca. 1½kg
  • 1 kg rodfrugter
  • 1 hvidløg delt i fed
  • 12 salvieblade
  • 2 dl. hvidvin
  • olivenolie
  • salt og peber

Skræl rodfrugterne, skæres i mellemstore stykker.
Kommes i ovnfast fad sammen med hvidløgsfeddene og salviebladene.
Lammeboven placeres oven på rodfrugterne. Dryppes med oliveolie, og krydres med salt og peber.
Hvidvinen hældes ved.
Steges ved 120grC. i 4-5 timer. Kødet skal let kunne fjernes fra benet.
Kødet skæres i passende stykker.
Serveres med bagte rodfrugter, evt. suppleret med kogt kartofler, og stegeskyen.

langtidsstegning – lam –