Stegte rodfrugter med urter

Enkelt og nemt, og så smager det bare rigtigt godt.
Passer næsten til alle kød- og farsretter.
En kølig efterårsdag, en lang gåtur så der er masser af appetit. Hjem og få en god farsret og en stegte rodfrugter!

  • 1½ kilo rodfrugter
  • 1 helt hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 3 kviste timian
  • 2 kviste rosmarin
  • ½ dl citronsaft
  • 2 tsk. akaciehonning
  • salt og peber



Af rodfrugter er pastinak, gulerod, persillerod, små majroer, og rødbeder i alle farve rigtig gode.

Skræl rodfrugterne, skæres i grove, mundrette, stykker.
Skil og pil hvidløget.
Rodfrugter og hvidløg samt bladene fra urtekvistene steges ved middel varm i olien, 15min.
Honning og citronsaft rørs i rodfrugterne og stegs med i endnu 5min.
Kontrollere rodfrugterne er møre.
Smag til med salt og peber.

efterår – dansk – rodfrugt –