Marineret oksefilet

Beregn 200g filet pr. person.
bruger man en filet på 1 kg. passer det til 4 personer, og så er der lidt ekstra til lidt lækker pålæg!
Mariner gerne filen dagen før, så smager den af mest!

Kan sagtens nøjes med en gang coleslaw, ønsker man kartofler til så lav en lækker rødvinssauce.

  • 1 kg oksefilet
  • 2 dl rødvin
  • 2 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • skal af ½ citron
  • saft af 1 citron
  • 6 stk. peberkorn
  • 1 stang kanel
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Afpuds fileten og kom filen i en passende plastpose, gerne en med selvluk.
Alle øvrige ingredienserne røres hurtigt sammen og kommes i plastposen til fileten.
Pak posen så tæt som muligt om fileten. Ligges i køleskab i mindst 6 timer, men meget gerne i 24 timer.
Vend posen en gang i mellem.

Tag fileten ud af køleskabet når du tænder grille, lad den ligge fremme i posen.
Fileten duppes tør og krydres med salt og peber.
Fileten brunes grundigt på alle sider, placeres efterfølgende ved indirekte varm.
Grilles i 30-40 min. Brug et stegetermometer, skal opnå en temperatur på 60gr.
Skal hvile tildækket i ca. 20 min. Skæres i pæne skiver.

Grill – okse – dansk – filet –