En rigtigt 80ret der stadig holder.
Dejlig frisk, så man for renset munden.
Opskrift passer til 4 personer.
- 3 citroner
- 3 æggehvider pasteuriseret
- 125 g sukker
- lidt fint salt
- 2 dl piskefløde
- 3 blade husblas
- 4 æggeblommer pasteuriseret
- 2 dl piskefløde til pynt
- lidt reven citronskal til pynt
Brug endelig økologiske citroner, de er nemlig usprøjtede.
Riv skallen af citronerne på et fint rivejern, tag lidt af (ca. ½ citron) fra til pynt.
Saften presses af citronerne.
Æggehviderne piskes stive, med 25 g af sukkeret og saltet.
Pisk fløden til let flødeskum.
Husblas ligges i koldt vand, vandet skal dække.
Æggeblommer og 100 g sukker piskes til en luftigt æggesnaps.
Citronskallen og ½ af citronsaften piskes i æggesnapsen.
Husblas taget op af vandet, klemmes for vand, smeltes over svag varme i det vand der stadig hænger ved, Den resterende citronsaft kommes ved husblas, så den køler lidt ned.
Vend husblas i æggesnapsen. Vend dernæst flødeskummen i, og til sidst de stive hvider.
Hældes i en skål, eller fordeles i portionsglas.
Stilles på køl, meget gerne 5-6 timer så den rigtig sætter sig.
dessert – frugt – dansk –