Gad vide hvor det navn kommer fra?
En god og dejlig spise på en kold og blæsende efterårsdag.
Rækker til 4 personer, og så er der måske lidt en rugbrødsmad dagen efter.
- 1 kg. bagekartofler
- 300 g bacon
- 3 løg
- 2 dl mælk
- 3 spsk. smør
- 1 tsk. reven muskatnød
- purløg til pynt
- evt. smeltet smør hvis man ønsker
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
Kog dem meget møre i vand der netop dækker, ca. 20 min.
Gem 1 dl af kogevandet i en skål, hæld raste af vandet fra kartoflerne, damp kartoflerne tørre på den varme plade.
Mos kartoflerne sammen med mælken, pisk smørret i og derefter kogevandet.
Smag kartoffelmosen til med muskatnød, sat og peber.
Skær bacon i 1½ cm. skiver, og derefter i tern.
Løgene pilles og skæres i tynde skiver.
Baconen kommes på en kold pande, steges langsomt sprøde.
Den sprøde bacon tages af panden, ligges på køkkenrulle, uden fedtstoffet kommer med.
Løgringene steges gyldne i baconfedtet.
Hæld næsten alt fedtstoffet fra panden, kom baconen tilbage på panden, hold bacon og løgringe varme ind til servering.
Serverer kartoffelmosen med bacon – løg på toppen, drysset med finthakket purløg.
Og giv evt. smeltet smør til!
kartofler – dansk – efterår –