Ovnbagte vintergrønsager

Er genialt til alle stege, til vildtkød og bare dejligt på en kølig blæsende efterårs- eller vinterdag.
Skulle der blive noget tilbage spises det bare dagen efter som en kold salat.
Opskriften passer til 5 – 7 personer.

  • 1/4 selleri
  • 3 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 2 pastinak
  • 3 løg
  • 2 hele hvidløg, pilles og deles i fed
  • 2 sødkartoffel
  • 2 porre
  • 2 mellem rødbeder (se grå boks)
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. vand
  • 1 spsk. vineddike
  • 3 timian kviste
  • 3 laurbær blade
  • 2 rosmarinkviste


Rødbeder! (kan udelades)
Rødbederne skal forekoges i 10 min., kom dem i kold vand. Skrællen gnides af. Køles helt af og skæres i passende stykker.
Vendes separat i lidt olieblanding, så de ikke farver resten af grønsagerne. Bages sammen med det øvrige.

Orden grønsagerne, skrælles og vaskes.
Løgene skære i både, Porerne skæres i 1½ cm. skiver. De øvrige grønsager skæres i grove stykker.
Se grå boks hvis der skal være rødbeder med!
Alle grønsager kommes i stort ildfast fad, eller i bradepande.
Olivenolie og vand kommes ved. Grønsagerne vendes godt rundt i olie/vandet.
krydder med salt og peber, dryp vineddiken over krydderurterne. Og hæld 1 dl vand ved.
Bages i forvarmet varmluftovn ved 180gr. ca. 45 min. vendes et par gange under bagningen.
Til sidst i bagningen skal der holdes øje med de ikke for får meget, skru evt. ned for varmen det sidste kvarter.
Fjern evt. krydderurterne inden servering.

rodfrugter – efterår – vinter – dansk