Er genialt til alle stege, til vildtkød og bare dejligt på en kølig blæsende efterårs- eller vinterdag.
Skulle der blive noget tilbage spises det bare dagen efter som en kold salat.
Opskriften passer til 5 – 7 personer.
- 1/4 selleri
- 3 gulerødder
- 2 persillerødder
- 2 pastinak
- 3 løg
- 2 hele hvidløg, pilles og deles i fed
- 2 sødkartoffel
- 2 porre
- 2 mellem rødbeder (se grå boks)
- 4 spsk. olivenolie
- 3 spsk. vand
- 1 spsk. vineddike
- 3 timian kviste
- 3 laurbær blade
- 2 rosmarinkviste
Rødbeder! (kan udelades)
Rødbederne skal forekoges i 10 min., kom dem i kold vand. Skrællen gnides af. Køles helt af og skæres i passende stykker.
Vendes separat i lidt olieblanding, så de ikke farver resten af grønsagerne. Bages sammen med det øvrige.
Orden grønsagerne, skrælles og vaskes.
Løgene skære i både, Porerne skæres i 1½ cm. skiver. De øvrige grønsager skæres i grove stykker.
Se grå boks hvis der skal være rødbeder med!
Alle grønsager kommes i stort ildfast fad, eller i bradepande.
Olivenolie og vand kommes ved. Grønsagerne vendes godt rundt i olie/vandet.
krydder med salt og peber, dryp vineddiken over krydderurterne. Og hæld 1 dl vand ved.
Bages i forvarmet varmluftovn ved 180gr. ca. 45 min. vendes et par gange under bagningen.
Til sidst i bagningen skal der holdes øje med de ikke for får meget, skru evt. ned for varmen det sidste kvarter.
Fjern evt. krydderurterne inden servering.
rodfrugter – efterår – vinter – dansk