Stegt sild

Laves som en gang aftensmad med kogte kartofler, serveres lunede.
Eller som frokostret til påske- jule- eller til søndagsbordet.
Forholdsvis enkelt af tilberede, men kræver trækketid ca. 2 timer, til frokosten kan de laves dagen før og trække natten over, det bliver de bare bedre af.

  • 8 dobbelte sildefileter
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 4 spsk. dildkviste uden stok
  • groft salt
  • peber
  • rugmel
  • rigelig smør til stegning

    Lagen:
  • 2,5 dl. lagereddike
  • 150 g brun farin
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 1 gulerod i tynde skiver
  • 2 layerbærblade
  • 10-20 hel sort peber

Sildefilerne ordnes ved at klippe finner af, og kontrolleres for ben, skyldes uden rindende koldt vand.
De åbnes og ligges med skindsiden ned af, tørres af på kødsiden, skindsiden skal forblive våd, så rugmelet kan hænge fast.
Smør filerne med dijonsennep, drys dem med dildkviste, drys med salt og peber.
Fold filerne sammen og ved dem i rugmel
Steges i 3 min., i rigeligt smør, på hver side! De vil meget gerne åbne sig så vær parat med en paletkniv for at holde dem sammen. Det er nødvendigt at være ved dem hele tiden, kan med fordel steges af et par gange.
Lagen:
Alle ingredienser bringes i kog. kog i 1 min. og hæld lagen over sildefilerne.
Skal stå trække lunt, og tildækket, i 2 timer, hvis lagen ikke dækker helt kan de evt. vendes når halvdelen af tiden er gået.

fisk – jul – frokost – påske – dansk –