Kammuslinger med fennikel og appelsin

Kammuslinger er bare så godt til en lille forret!
Beregn 3 stk. pr. person, så denne opskrift er til 4 personer.

  • 12 stk. kammuslinger
  • 2 tsk. olivenolie
  • 20g smør
  • salt og peber
  • karse til pynt

    Fennikelpure
  • 2 fennikelknolde
  • 25 g smør
  • 4 dl grønsagtbouillion
  • 1 spsk. cremefraiche

    Appelsindressing
  • 1 appelsin
  • 2 tsk. sojasauce (lys)
  • 3 tsk. oliveolie

Fennikel pure:
Fenniklerne hakkes groft, kommes i gryde, sammen med smør og bouillon. Gives et opkog, koger videre ved svag varme i ca. 20 min.
Fenniklen skal være helt blød. Fiskes op af suppen, kommes i blender sammen med 1 spsk. af suppen.
Blendes helt glat, smages til med salt og peber, tilsæt cremefraichen og blend kort så den samler sig!
Sættes koldt til serveringen.

Appelsindressing:
Skrællen skæres af appelsinen, Deles i både, uden af saften forsvinder, skær båden i mindre stykker, tilsæt soja og olie, røres godt sammen.
Sættes på køl til servering.

Kammuslinger:
Opvarm en pande til stærk varme, kom olien på.
Steg muslingerne 2½ min. vend dem, kom smør på, steg igen i 2½ min.
Drys med salt og peber!
SERVER

Anret tallerkner med fennikelpure, sæt kammuslinger ovenpå, Drys karse ud over og endelig dryp appelsindressingen over!
VELBEKOMMEN