Vær opmærksom på denne ret kræver 8 timers trække tid!
men så smager det også bare så godt!
Serveres med yoghurtsauce og fladbrød
- 400g lammekølle
- ½ revet løg
- 2 fed knust hvidløg
- lidt safrantråde
- ½ citron både saft og skal
- 5 tsk. olivenolie
- salt og peber
Salat: - 6 stk. radiser
- ½ agurk
- 4 stk. forårsløg
- 150g linser fra dåse
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld mynte
- 2 små hovedsalat
- 2 citron – saften
- 5 tsk. olivenolie
Løg, hvidløg, citronsaft og skal kommes sammen med safrantråde i en skål, røres sammen, lad det stå trække 15 min.
Lammekødet skæres fra benet, skæres i mundrette stykker. Kommes i marinaden sammen med olien.
Kødet vendes godt rundt i marinaden, sættes på køl, dækket af køkkenfilm, i 8 timer.
Lig træspyd ( 8 stk.) i koldt vand, gerne 1 time før de skal bruges.
Kom kødet på træspyddene.
På en meget varm grillpande, eller på grille, grilles spyddene 5-6 minutter på hver side (2 sider), pensel evt. med marinaden.
Salaten:
Radisser, agurk, forårsløg skæres i tynde skiver, linser afdryppes grundigt, persille og mynte hakkes groft, hovedsalat plukkes groft. Det hele blandes sammen og vendes omhyggeligt med citronsaft og olivenolie.
Hav endelig salat yoghurt og brød klar inden kødet steges. skal serveres straks kødet er færdigt!