Super lækre rosa stegte lammekoteletter.
Her er beregnet 3 koteletter pr. person, skulle der blive en eller to til overs så smager de også rigtig godt kolde næste dag.
Kan sagtes nøjes med en gang god salat som tilbehør. Eller hvad med en gang nye små kartofler og lidt smeltet smør!
- 12 lammekoteletter på ben
- 4 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg i smalle skiver
- 1 tsk. chiliflager, tørrede
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 citron, skal og saft
- 1 tsk. groft salt
- 15 sort oliven i smalle skiver
- 1 rød chili fint hakket
Placerer alle lammekoteletterne på et stor spækbræt, med lidt plads mellem.
Dryp/hæld olivenolien ud over, drys alle de øvrige ingredienser, undtagen den friske chili, ud over.
Tag de enkelt koteletter og sørg for begge sider har fået marinade.
Dækkes med plastfilm og trækker 30min.
Marinaden fjerne fra koteletterne, gemmes!
Steg koteletterne ved høj varm, i 2 spsk. olivenolie 2 min. på hver side, så der kummer en stegeskorpe.
Kom 2 spsk. vand på stegepanden.
Skru ned til lav middelvarme, hæld marinaden over koteletterne og steg dem videre i 5 min.
Ønskes de gennemstegte gives de 2 min. mere
Anrettes på et fad med friske chiliflager drysset over.
italiensk – forår – påske – frokost