En rigtig lækker syltetøj der kan bruges til alt!
Og så er det også syltetid om foråret.
Den tager tid at lave men det er hovedsagelig trække tid, som kan foregå over natten.
- 500g rabarber skåret i 2 cm stykker
- 250g syltesukker
- 1 stag vanilje
- ½ appelsin
- 1/4 dl vand
Korne skrabes ud ag vaniljestangen, blades med en skefuld af sukkeret.
Sukker, rabarber og vaniljesukker ligges lagvis i en gryde, start og slut med sukker.
Skallen rives af appelsinen, drysses over rabarberne, saften hældes over.
Skal stå trække med låg, natten over.
Tilsæt vandet, varmes langsomt op til kogepunktet, vend forsigtigt rundt, når alt sukkeret er opløst koges rabarberne i 5-7 min., check om væden er begyndt gelerer, væden falder tungt ………….
Fyldes i skoldede, atamon skyllede glas, opbevares køligt og mørkt,
forår – dansk – syltetøj – rabarber – frugt –