Aspargessuppe

En rigtig god og nærende suppe.
Supplere eventuelt med ekstra asparges som fyld.
Serveres med lunt kuvertbrød.

  • 10 grønne asparges
  • 1 kg hvide asparges
  • 5 dl. vand
  • 12 dl. hønsebouillon
  • 50 g blødt smør
  • 50 g mel
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. karry
  • 4 dl piskefløde
  • 1 citron, saften
  • salt, peber

De grønne asparges rengøres og enden knækkes af, skræl den nederste tredjedel. Gem skælder og de af knækkede ender.
De hvide asparges rengøres, og skældes omhyggeligt, skær enderne af. Gem skælder og ender.
Alle asparges ender og skælder koges i 5 dl. letsaltet vand i 15 min.
Aspargesvandet sies, og gemmes. De kogte ender og skælder kasseres.
Hovederne af de hvide asparges skæres af. Hoveder og de grønne asparges koges i aspargesvandet 1 min., fiskes op og gemmes.
De hvide asparges skæres i 1 cm. stykker koges i aspargesvandet, kom evt. lidt ekstra vand ved. Koges i 20 min. under låg.
De kogte hvide asparges og kogevandet blendes til en hel glat pure, giv gerne god tid.
Smelt smørret ved lavt blus, rør melet i, som med en opbagt sauce, kom halvdelen af bouillonen ved, piskes i, gerne af flere omgange, varmes op til kogepunktet, og småkoger i 5 min, under omrøring.
Kom resten af bouillonen ved, kog op ved middel varme, under konstant omrøring, småkoger et par minutter.
Tilsæt sukker, karry, citronsaft og fløde, si det blendede aspargesvand i.
Kog suppen igennem ved lav varme, smag til med salt og peber, evt. lidt citronsaft.
Skær de kogte grønne asparges i mindre stykker, kommes i suppen sammen med de hvid aspargeshoveder.
Koges 1-2 min, og serveres!

suppe – dansk – forår – asparges –