Torsk i jordskokcreme

En let lækker ret som også kan bruges til forret.
Som forret kan det hele skæres ned til det halv.
Jordskokcremen spille godt op til den chilistegte torsk.

  • 400 g torskefilet
  • 1 kg. jordskokker
  • 1 l grøsagsbouillon
  • 2 porre
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 dl fløde
  • 4 skiver rugbrød
  • 4 spsk. smør
  • 2-3 spsk. chiliolie
  • peber og salt

Jordskokkerne skrælles og skæres i mindre stykker.
Løg og pore snittes fint. svitses i 2 spsk. smør, til de begynder tage farve.
Jordskokkerne kommes ved og svitses, under omrøring, med 1-2 min.
Bouillon, hvidløg og friskkværnet peber tilsættes. Skal stå småkoge en ½ time, til jordskokkerne er godt møre.
Tilsæt fløden, blend det hele til en jævn og meget glat masse, kog evt. lidt ind hvis man ønsker det.
Smag til med salt og peber. Holdes varm medes det øvrige gøres klart.

Skær rugbrødet i mindre tern, Ristes på pande i 2 spsk. smør. Skal ristes gyldne og sprøde.
Ligges på køkkenrulle til afdrypning.

Torskefileten deles i 8 ensartede stykker, vendes i olien.
Steges på en pæn varm, tør pande. Gives 1½ min. på hver side, panden tages fra varmen lad fiske stå i panden for få lidt eftervarme. Drysses med lidt salt.

Fordel jordskokcremen i fire dybe tallerkner, grys med rugbrødsternene, anret fiskene i midten af tallerkenen, og servere!

fisk – torsk – dansk –