Amerikanske burgers

Selve burgeren kan jo laves af “bare” oksekød og ikke andet, men her er der sat lidt ekstra smag og fylde i burgeren!
Der kan laves 6 pæne burgeren af farsen.
Vælg gerne nogle gode burgerboller til dem, og gerne nogle hjemmebagte.
Grillen giver den rigtig smag til burgeren, men selvfølgelig kan de også laves på en pande.

  • 500g oksefars, magert
  • 2 rødløg
  • 4 skiver toast
  • 1½ tsk. peber
  • 1 æg
  • 1 håndfuld revet parmesan

    Kryddermajo
  • 6 tsk. god mayonnaise
  • 1½ tsk. tomatketshup
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ citron – saften

    Forslag til tilbehør:
  • stegt bacon
  • salatblad
  • tomater i skiver
  • syltede rødløg
  • agurkesalat
  • sultede chili

Rødløgene hakkes fint, svitses i lidt olivenolie ca. 10 min., til de er bløde. Køles af!
Fjern skorperne på toastbrødet, skæres i mindre stykker, køres i foodprocessoren til krummer.
De afkølede løg, brødkrummerne samt alle de øvrige ingredienser kommes i en stor skål, æltes grundigt sammen til en ansartede masse. Stilles i køleskab ½ time.
Fugt hænderne i koldt vand, så slipper farsen nemt. Farsen deles i 6 lige store stykker. Form disse til 2 cm. høje bøffer. Stænkes med lidt olie, dækkes til og sættes i køleskab igen, ½ time mindst.
Medens bøfferne står trækker i køleskabet, røres mayoen sammen, bland alle ingredienserne, og rør det til en ensartet masse, sættes i køleskab.
Bøfferne grilles ved direkte varme i 3 – 4 min, på hver side.
Husk også varm bollerne!
SÅ er det bare samle burgerne. Stil evt. alt klart på bordet så kan folk selv samle deres burger.

amerikansk – grill – fars – burgere –