Svine tournedos i fad

Rigtige tournedos er lavet af oksemørbrad, og er super lækkert, men er også en ret pebres ret, som vel nok mest er gæstemad.
Denne opskrift er mere til hverdagsmad, men smager stadig rigtig godt.
Bør absolut serveres med Ris til!
Opskriften passer til 4 personer.

  • 500g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. havregryn
  • 5 spsk. hvedemel
  • salt og peber
  • 10 skiver bacon

    saucen:
  • 200g champignon
  • 200g coctailpølser
  • 5 dl fløde
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70 g tomatpure
  • 1-2 dl svinebouillon
  • 2 spsk. ribsgele
  • salt og peber

Løget hakkes fint.
Farsen, løget, mælk, æg, havregryn, hvedemel, og salt og peber røres sammen til en fars.
Må meget gerne hvile i køleskab ½ time, så er det nemmere at have med gøre.
Farsen formes til 10 kødboller, der hver omvikles med et stk. bacon.
Kødbollerne placeres i stort, smørsmurt, ildfast fad.
Bages ved forvarmet ovn i 30 min. ved 200grC. varmluft.

Champignon skæres i skiver.
Alle de øvrige ingredienser, på nær cocktailpølserne, piskes sammen.
Champignonskiver vendes i saucen.
Når kødbollerne har fået de 30min, hældes saucen over, og gives yderligere 30 min.
Når der mangler 10 min. af bagetiden kommes cocktailpølserne ved.
Serveres med ris, eller kartoffelmos …………….