Solbær cheesecake

En hurtig cheesecake der laves uden brug af husblas.
Skal plot en tur i ovnen …………
Smager dejlig med solbær, men solbærrene kan skiftes ud med andet fyld.

  • 175 g Kiks
  • 75 g Smør (smeltet)
  • 25 g Farin
    Kompot:
  • 125 g Solbær
  • 60 g Rørsukker (lyst)
    Creme:
  • 75 g Sukker (hvidt)
  • 4 stk Æg (pastuiseret)
  • 500 g Flødeost (neutral)
  • 1/3 Vaniljestang
  • 1 stk Citron – revet skal
  • 100 g Drænet youghurt
  • 2 spsk. Hvedemel (sigtet)

Knus kiksene fint, blandes med smør og farin.
Dejen presses ned i beklædt springform. Hviler i køleskab mindst 30 min.
Solbær og sukker koges sammen i gryde, koges ind. Stilles til afkøling.
Pisk sukkeret og æggene sammen til det bliver en hvid masse.
Tilsæt flødeost, vanilje, citronsaft og skal, og drænet yoghurt.
Pisk i ca. 5 min., tilsæt hvedemel, røres forsigtigt i .
Fordel kompotten på bunden, hæld cremen over.
Bages ved 160gr. i 20-25 min. (over/undervarme)
Skal være let gylden i kanten.

Afkøles helt inden servering.