En hurtig cheesecake der laves uden brug af husblas.
Skal plot en tur i ovnen …………
Smager dejlig med solbær, men solbærrene kan skiftes ud med andet fyld.
- 175 g Kiks
- 75 g Smør (smeltet)
- 25 g Farin
Kompot: - 125 g Solbær
- 60 g Rørsukker (lyst)
Creme: - 75 g Sukker (hvidt)
- 4 stk Æg (pastuiseret)
- 500 g Flødeost (neutral)
- 1/3 Vaniljestang
- 1 stk Citron – revet skal
- 100 g Drænet youghurt
- 2 spsk. Hvedemel (sigtet)
Knus kiksene fint, blandes med smør og farin.
Dejen presses ned i beklædt springform. Hviler i køleskab mindst 30 min.
Solbær og sukker koges sammen i gryde, koges ind. Stilles til afkøling.
Pisk sukkeret og æggene sammen til det bliver en hvid masse.
Tilsæt flødeost, vanilje, citronsaft og skal, og drænet yoghurt.
Pisk i ca. 5 min., tilsæt hvedemel, røres forsigtigt i .
Fordel kompotten på bunden, hæld cremen over.
Bages ved 160gr. i 20-25 min. (over/undervarme)
Skal være let gylden i kanten.
Afkøles helt inden servering.