Dejlig enkel ret, nem at lave og er næsten vegetarisk (hvis man udelader reven ost)
Opskriften er beregnet til 4 personer,
Serveres gerne med spaghetti, men anden tørret pasta kan sagtens bruges,
eller giv frisk hjemmelavet pasta til. Se grundopskrift på pasta HER.
- 400g cherrytomater
eller - 1 dåse hakkede tomater
- 1 bundt basilikum
- 2 fed hvidløg
- lidt sukker
- salt og peber
- 2-3 spsk. olivenolie
- rigelig parmesan
Tomater skylles og halveres, basilikumbladene skæres i korte strimler.
Hvidløg snittes i skiver og steges let i olie kort, ved høj varme.
Skru ned til middel varme.
Tomater tilsættes, krydder med salt og peber. Pres evt. halvdelen af tomaterne, så de afgiver væske med det samme.
Steges i 5-10 min. til alle giver væske, tilsæt basilikumbladene. Rør godt rundt.
Steg yderligere i 5 min.
Tag evt. lidt tomatstykker fra til pynt.
Kom resten i en blender, giv det hele en hurtig omgang, til en passende konsistens.
Saucen kommes tilbage på panden og gives et hurtig opkog.
Kom den kogte pastaen på panden tilsæt olivenolie og vend det godt sammen.
Serveres med frisk reven parmesan, eller anden reven ost.
Velbekommen!
italiensk – vegetar – pasta –