Forholdsvis enkel ret at lave, kan forberedes så retten blot skal i ovnen lige inden serveringen.
En kyllingeret med masser af smag.
Serveres med kogte vilde ris!
Bliver der en rest til overs kan saucen blot lunes dagen derpå, gerne med kyllingestykkerne i.
Opskriften er beregnet på et stk. bryst pr. person.
- 4 hele kyllingebryst
- paprika
- peber og salt
- 3 tsk. sennep
- 2½ dl hønsebouillon
- 3-4 dl fløde
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 4 spsk. hakke estragonblade
og hele blade til pynt - 1 tsk. sukker
Kyllingebrysterne krydres med paprika, peber og salt på begge sider.
Steges i lidt olie 4-5 min. på hver side. Ligges til side!
Sennep og bouillon kommes på panden, gives et opkog, løsne bare eventuelt fastsiddende fra bunden af panden.
Fløde og eddike tilsættes, koges lidt ind.
De hakkede estragonblade kommes ved, skal stå koge ved meget svagt blus i 5 min.
Smag til med salt, peber og sukker.
Saucen hældes i et ovnfast fad.
Kyllingebrysterne skæres hver i skiver, 5-6 pr. bryst, ligges i saucen. Hele estragonblade drysses over retten.
Alt dette kan gøres i forvejen, gemmes tildækket i køleskab.
Forvarm ovnen til 200grC almindelig ovn.
Retten “bages” i 10-15min. længest tid hvis retten har været i køleskabet.
HUSK RIS!
kylling – fransk –