Marineret lakseside

En forret, eller en ret på frokostbordet til jul eller påske det må man selv om.
Som forret kan den serveres hel eller portionsanrettet, der gives blot lidt godt brød til, eller om foråret kan man give friske, kogte hvide asparges til.

  • 1 hel side laks
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stor økologisk citron
  • 3 spsk. akaciehonning
  • finthakket timian
  • 3 fed hvidløg
  • salt og peber

Gid et stykke bagepapir med smagsneutral olie placeres på bageplade.
Laksesiden ligges på bagepapiret, kik godt efter om der er ben i laksen.
Olivenolien, saft fra ½ citron, akaciehonning, presset hvidløg og hakket timian røres sammen i en skål.
Laksesiden pensles med marinaden.
Drys laksen med havsalt og friskkværnet peber.
Den anden halv citron skæres i skiver og disse placeres oven på laksen.
Bages i forvarmet ovn ved 190grC. varmluft, i 12-15 min., og ikke længere da den ellers kan blive tør.