Simrer – Simrer ……. okse- eller kalvehjerte, ikke den stor forskel.
Nok til 4 personer, men er der mere end 1 kg. hjerte så bliver det nok spist.
- 1000 g hjerte
- 2 løg, groft hakket
- 200 g Champignon
- 50 smør, til stegning
- 1,5 spsk. paprika, gerne edelsuss
- 2½ dl piskefløde
- ½ l. vand
- salt og peber
- persille til pynt
Kartoffelmos blød og cremet passer til.
Hvis man syntes, er man velkommen til jævne sovsen.
Hjerte skyldes i rigeligt vand, renses helt for sener og fedt.
Skæres ud i 5×5 cm. stykker.
I en tykbundet gryde brunes først de hakkede løg, til de bliver blanke, tilsæt paprikaen og rør det ind i løgene.
Hjerte og champignon brunes med til kødstykkerne har taget farve.
Tilsæt vandet. Koger ved svagt blus i ca. 3½ time.
Tilsæt evt. mere vand hvis der er behov!
Når kødstykkerne er helt møre tilsættes fløden, og der smages til med salt og peber.
simremad – vinter – indmad