Hjerter i flødesovs

Simrer – Simrer ……. okse- eller kalvehjerte, ikke den stor forskel.
Nok til 4 personer, men er der mere end 1 kg. hjerte så bliver det nok spist.

  • 1000 g hjerte
  • 2 løg, groft hakket
  • 200 g Champignon
  • 50 smør, til stegning
  • 1,5 spsk. paprika, gerne edelsuss
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ l. vand
  • salt og peber
  • persille til pynt



Kartoffelmos blød og cremet passer til.
Hvis man syntes, er man velkommen til jævne sovsen.

Hjerte skyldes i rigeligt vand, renses helt for sener og fedt.
Skæres ud i 5×5 cm. stykker.
I en tykbundet gryde brunes først de hakkede løg, til de bliver blanke, tilsæt paprikaen og rør det ind i løgene.
Hjerte og champignon brunes med til kødstykkerne har taget farve.
Tilsæt vandet. Koger ved svagt blus i ca. 3½ time.
Tilsæt evt. mere vand hvis der er behov!
Når kødstykkerne er helt møre tilsættes fløden, og der smages til med salt og peber.

simremad – vinter – indmad