En dejlig ret med “goddaw” i. Opskriften passer fint til 4 personer
Brug nu ikke en alt for kraftig vin!
- 1300 g oksetyksteg uden ben
- 30 g smør
- 2 spsk. olie
- 2 stk. forårsløg, i skiver
- 2 fed hvidløg, groft hakket
- 1 gulerod, i mindre stykker
- 2 stængler bladselleri, i skiver
- 1 kvist rosmarin
- 1 kvist timian
- 5 stk. salvieblade
- 2 stk. laurbærblade
- 1 stk. kanel
- ½ citron, revne skal
- 1 flaske rødvin
- salt og peber
Det er noget af en udstyrsliste, men lad dig endelig ikke afskrække.
Serveres med kogte kartofler!
Retten kan laves næsten færdig i god tid, måske endda dagen før.
Ved meget høj varme brunes kødet på alle sider. Tages op.
Svits, stadig ved høj varme, forårsløg, hvidløg, gulerod og selleri, det skal bare lige have 3-4 min. så tilsættes kanel, krydderurter og citronskal rør godt rundt. Rødvinen hældes over. Kog medens der røres så bund og sider af gryden frigiver det der måtte side der.
Kom kødet tilbage i gryden, krydder med salt og peber.
Simre under låg i 1½ time, vend kødet med jævne mellerum.
Kødet tages op ligges til afkøling.
Si saucen, kog den igennem i 5 min.
Dette kan evt. gøres i god tid,
og så kan der fortsættes når gæsterne kommer.
Varm kødet langsomt igennem i saucen. Det tager 15-20 min ved lav middel varme, må endelig ikke koge igennem.
Server i pæne skiver, med kartofler og saucen.
simremad – italiensk – gæstemad –