Er man så heldig få fat i kantareller, så er det en herlig sommerret.
Er man så heldig få fat i østershatte, så er det en herlig efterårsret.
…… til 4 personer!
- 400-600 g oksemørbrad, skåret i 12 tykke skiver
- 30g smør
- mel til panering
- salt og peber
- 3 stk. skalotteløg
- 400g svampe
- 1dl. hvidvin
- 4 spsk. piskefløde
- olivenolie til stegning
Kartofter og grønne bønner passer godt til denne ret!

Skalotteløg hakkes fint, svampe skives.
Skalotteløgene svitses på varm pande til de bliver blanke. Svampene tilsættes, svits ved middel varme til væden lige er fordampet.
Tilsæt hvidvin, koge den væk, og kom så fløden ved, kan stå varme under let omrøring, må ikke koge, men gerne tykne lidt.
Medaljonerne, vendes i salt og peber beriget mel, steges ved kraftig varme i smørret, bare lige 2 min. på hver side.
Server medaljonerne med svampe på toppen, drys med hakket persille.
oksekød – mørbrad – svampe – gæstemad –