En god vintergryderet.
Der findes et utal af variationer af over opskriften “sammenkogt”, og her er endnu en af dem, til 4 personer. Og det smager jo godt ….
- 600g skært oksekød
- 125g champignon
- 2 spsk. olie
- 1ds. hakkede tomater
- 70g tomatpure, koncentreret
- 1 spsk. paprika
- 2½ dl. piskefløde
- 150g cocktailpølser
- 1 pakke bacon, tyndskåret
- salt og peber
- persille til pynt
Serveres med kartoffelmos, eller let-kogte grønsager, f.eks. gulerødder og broccoli
Bacon brunes på pande, husk at starte op med kold pande. Baconen ligges på fedtsugende papir.
Kødet brunes grundigt i olien. Champignon skæres i skiver og brunes med kødet.
Krydder med paprika, salt og peber, rør grundigt.
Kom tomater og fløde ved. Koges ved svagt blus i 40min.
Kontrollerer kødet er kogt mørt, tilsæt tomatpure og cocktailpølser, og kog yderligere 1 10min.
Drys bacon og persille over ved servering!
vinter – oksekød – bov – skært – klump – sammenkogt – tykkam – inderlår