Kan også laves på grill.
Opskriften er til 6 personer, men kan selvfølgelig reduceres ned. Prøv dog hold tykkelsen på farsbrødet, eller reducerer lidt på stegetiden.
- 900g hakket oksekød
- 1dl. raps
- 1dl mælk
- 1 stk. rød peberfrugt, hakket
- 1 stk. løg, fint hakket
- 1 stk. pore, fint snittet
- 1/4 dl. persille, hakket
- 2 spsk. ketchup
- 1 spsk. engelsk sauce
- 1 stk. æg
- salt og peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 125g cherrytomater
- 1 tsk. oregano, tørret
En gang bagt rodfrugt eller en gang salat passer fint til farsbrødet.
Skal der ekstra sauce til, må det være en tomatsauce som er bedst.
Skal der gang i grille så er det med indirekte varme. Prøv evt. med lidt røgsmuld
Rapsen kommes i en stor røre skål, overhældes med mælken. Lad rapsen opsuge alt mælk.
Kød, peberfrugt, løg, porre, persille ketchup, engelsk sauce og ægget kommes i røreskålen, krydder med salt og peber.
Røres grundigt sammen, hviler tildækket og koldt i en time.
Bradepande smøres med olie, eller der ligges et stykkebagepapir i bunden, farsen formes til et brød. De hakkede tomater hældes ud over brødet, cherrytomaterne halveres og trykkes fast på farsbrødet, oregano drysses over.
Bages i forvarmet ovn, 200grC. i 1 time.
fars – oksefars – oksekød – grill –