T-bone steak ala Fiorentina

Er man lidt sur, skal man bare lave sig denne ret, så bliver man bare SÅ glad. Lidt godt rødt kød med tilsvarende rødvin!
Så enkel, så godt! Om man tilbereder på grill eller på grillpande, det bliver bare så lækkert.
Opskriften rækker til 4-6 personer, ved et traditionelt italiensk måltid er der rigeligt til 6 personer.

  • 2 stk. dobbelt T-bone steak ca. 800 til 1000g pr. stk.
  • når det er dobbelt skal de være ca. 5 cm. tykke.
  • 1 stk. rosmarinkvist
  • Masser af groft flagesalt
  • peber


En helt fantastisk scoremiddag, bare lige så singler ved det.
Jeg ville uden tvivl være scoret ………………

Kan også tilberedes med enkelt T-bone, så er stegetiden reduceret over 50%, men det bliver ikke helt så saftigt.
Skal jeg selv forkæles med en god alene-middag sådan en fredag aften. så er det med en enkelt T-bone, denne simple opskrift, bearnaisesauce og pomfritter, og en god italiensk Amarone.

Kødet skal have stue temperatur ved tilberedning, så ud på køkkenbordet mindst 2 timer før tilberedning, selvfølgelig tildækket.
For både grill og pande gælder det at om få tændt i god tid, det skal være “rygende” varmt. Ved grille er det vigtigt at risten er hævet 10cm. over varmen. Husk smør grillristen med olie så bøfferne ikke hænger fast!
Under hele grill/stegetiden skal rosmarinkvisten være placeret oven på steaken.
Steaken kommes på grill/grillpande i 5-6 min, vendes og drysses med masser af salt på den grillede side, virkelige masser af salt. gives igen 5-6 min og vendes drysses med masser af salt, gives 2 min. vendes en sidste gang og gives 2 min. Kødet skal være rødt i midten.
Skal lige have lov ligge 10 min. for at trække. Gives et drys peber.
Kødet skæres fri af benet, og fedtkanter skæres fra. Skær kødet i skiver og serverer i portionsanrettet, hvor kødet ligger på et leje af blandet babysalat (ikke for meget). Husk at komme kød fra begge sider af benet på portionerne, giv evt. bearnaisesauce og pomfritter til.

italiensk – secondi – grill – okse – kalv – gæstemad –