Oksehøjreb

Rigtig vintermad!
Kan sagtes laves på grillen også.
En steg på 2 3/4 kilo, uden ben, som angivet her passer til ca. 12 personer, hvis den spises i en 3 rettes menu.

  • 2 3/4 kg oksehøjreb uden ben
  • 2 fed hvidløg, i skiver
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Man kan evt. give en grov salat, på en sidetallerken til.

Vintergrønsager
og
Rødvinssovs
er perfekt til.

Men en gang kogt kartofler, svampe og syltede løg er også fint.

Start med forvarm ovnen!
Rids fedtkanten, drys med salt og peber. Stik hvidløgsskiver med i ridserne, fordelt ud over stegen.
Placer stegen på rist over bradepande. Den skal stå lige (vandret) på risten, understøt evt. med sammenkrøllet stanniol.
Sæt stegen i ovnen på næst nederste rille, brun den i 15 min. ved 250gr.C
Tag stegen ud, medens ovnen køler ned til 175gr.C.
Placer stegetermometer i stegen. Kom en ½l. vand i bradepanden, hvis der ikke skal laves sovs af stegeskyen.
Stegen steges i ca. 1 time ved de 175gr.C – Stegetermometeret skal gerne lande på 60grC. for en medium rare stegt steg.
Stegen tages ud, fedtkanten fjernes, og stegen hviler tildækket med viskestykke i ½ time.

gæstemad – vinter – højreb – stege – grill