Svinekæber

En dejlig spise, med rigtigt mørt kød.
Opskrift til 4 personer

  • 1000g svinekæber
  • 200g knoldselleri
  • 1 stk. gulerod
  • 1 stk. løg
  • 1 stk. tomat
  • 2dl mørk øl
  • smør til stegning
  • salt og peber

Kartoffelmos og kogte bønner er bare så godt til.

Puds svinekæberne grundigt af, krydder med salt og peber.
Brunes i smør i en gryde. Tages op!
Selleri, gulerod og løg skæres i grove stykker, svitses i smørret.
Tomaten deles i 4 stykker, kommes i gryden. Kæber og øl kommes ved, gives et opkog, koger videre ved svag varme og under låg i ca. 1½ time.
Må ikke koge tør, tilsæt evt. lidt mere øl.

Tag kødet op, hold det varmt.
Kog sovsen ind til 2½ dl., sies og smages til med salt og peber.
Hældes over kæberne, ved servering.

simremad – gris – dansk –