En dejlig spise, med rigtigt mørt kød.
Opskrift til 4 personer
- 1000g svinekæber
- 200g knoldselleri
- 1 stk. gulerod
- 1 stk. løg
- 1 stk. tomat
- 2dl mørk øl
- smør til stegning
- salt og peber
Kartoffelmos og kogte bønner er bare så godt til.
Puds svinekæberne grundigt af, krydder med salt og peber.
Brunes i smør i en gryde. Tages op!
Selleri, gulerod og løg skæres i grove stykker, svitses i smørret.
Tomaten deles i 4 stykker, kommes i gryden. Kæber og øl kommes ved, gives et opkog, koger videre ved svag varme og under låg i ca. 1½ time.
Må ikke koge tør, tilsæt evt. lidt mere øl.
Tag kødet op, hold det varmt.
Kog sovsen ind til 2½ dl., sies og smages til med salt og peber.
Hældes over kæberne, ved servering.
simremad – gris – dansk –