Med lækker sauce.
Giv kogte kartofler, grønsager og surt til.
Passer til 4 personer.
- 1½ kg oksebov
- 4 stilke bladselleri
- 3 stk. gulerødder
- 3 porre
- 250g champignon
- 3 dl. bouillon
- 2,5 dl. piskefløde
- salt og peber
- smør til bruning
Kartoffelmos er bare helt rigtig til denne steg.
Stegen skæres i skiver, serveres med grønsager og champignon ved siden af.
Selvfølgelig gives saucen til.
Brun kødet på alle sider i rummelig gryde. Tag det op og krydder det godt med salt og peber.
Grønsagerne snittes fint og brunes. Champignon er ikke grønsager, så ikke dem. Tag grønsagerne op, ligges til side, tildækket med viskestykke.
Stegen kommes tilbage i gryden, bouillon hældes ved, koger ved svag varme i ca. 2½ time.
Skru op for varme, kom grønsagerne og delte champignon kommes ved kødet. Koger ved middelvarme i 20 min.
Kødet tages op, hviler under viskestykke.
Væden sies, grønsager/champignon gemmes. Væden tilsættes piskefløden, koges op, jævnes med maizenamel udrørt i vand og smages til med salt og peber.
gæstemad – simremad – oksesteg – oksesteg – svampe – bov