En rigtig vinterret, en rigtig gang simremad.
Opskrift til 4 personer, og man bliver mæt.
- 1,5 kg. okseskank
- hvedemel
- salt og peber
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. porre
- 1/4 stk. knoldselleri
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 løg, hakket
- 2 laurbærblade
- 4 kviste persille
- 2 kviste rosmarin
- 2 dl. hvidvin, ikke for sød
- 2 dl. bouillon, hønse
- 1 ds. hakkede tomater
- olie til stegning
- 1 stk. citron, saften
- maizenamel til jævning
- 3 spsk. persille, hakket
Kartoffelmos – kartoffelmos –
Ossobuco kalder bare på kartoffelmos.
Selvfølgelig kan man da også spise ris eller spaghetti til, men ….
Start med skær 3-4 snit i senen i kanten af kødskiven.
Skiverne vendes i salt og peberkrydret mel. Brunes i olie i stor stegegryde, måske af et par gange. Kødet tages op, holdes varmt.
Hvidløg og løg brunes i gryden.
Gulerødder og pore skæres i 4-5 cm. stykker. Brunes sammen med løgene i 5 min.
Hvidvin, bouillon og hakkede tomater kommes ved. Kødet kommes tilbage i gryden, laurbær, rosmarin og persille kommes i.
Retten simre 2½ til 3 timer ved svag varme, kødet skal falde af benene, så er retten færdig.
Kødet tages op ligges i et fad, tildækkes, holdes varmt.
Hvis man ønsker en helt glat sauce kan man give den en tur med en stavblender. Syntes dog ikke det er nødvendig.
Saucen jævnes med maizenamel udrør i lidt vand. Smages til med citronsaft, salt og peber.
Hæld saucen over kødet og drys med hakket persille.
simremad – dansk – oksekød – vinter –