Ossobuco

En rigtig vinterret, en rigtig gang simremad.
Opskrift til 4 personer, og man bliver mæt.

  • 1,5 kg. okseskank
  • hvedemel
  • salt og peber
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. porre
  • 1/4 stk. knoldselleri
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 løg, hakket
  • 2 laurbærblade
  • 4 kviste persille
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 dl. hvidvin, ikke for sød
  • 2 dl. bouillon, hønse
  • 1 ds. hakkede tomater
  • olie til stegning
  • 1 stk. citron, saften
  • maizenamel til jævning
  • 3 spsk. persille, hakket

Kartoffelmos – kartoffelmos –
Ossobuco kalder bare på kartoffelmos.

Selvfølgelig kan man da også spise ris eller spaghetti til, men ….

Start med skær 3-4 snit i senen i kanten af kødskiven.
Skiverne vendes i salt og peberkrydret mel. Brunes i olie i stor stegegryde, måske af et par gange. Kødet tages op, holdes varmt.
Hvidløg og løg brunes i gryden.
Gulerødder og pore skæres i 4-5 cm. stykker. Brunes sammen med løgene i 5 min.
Hvidvin, bouillon og hakkede tomater kommes ved. Kødet kommes tilbage i gryden, laurbær, rosmarin og persille kommes i.
Retten simre 2½ til 3 timer ved svag varme, kødet skal falde af benene, så er retten færdig.
Kødet tages op ligges i et fad, tildækkes, holdes varmt.
Hvis man ønsker en helt glat sauce kan man give den en tur med en stavblender. Syntes dog ikke det er nødvendig.
Saucen jævnes med maizenamel udrør i lidt vand. Smages til med citronsaft, salt og peber.
Hæld saucen over kødet og drys med hakket persille.

simremad – dansk – oksekød – vinter –