Oksecuvette

Passer til 4-6 personer med de 1,2kg cuvette.
Kan laves både i ovn eller i grill. Det giver ingen forskel.

  • 1,2 kg cuvette
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Jeg ville give braiseret persillerod, kogte kartofler og pebersauce til.

Stegen gnides på fedtkanten med det flækkede hvidløg, krydres rigeligt med salt og peber.
Brunes på alle sider i en tør stegepande, fedtsiden først.
Ligges på risten over en foliebakke eller lignende. Rosenkvisten ligges oven på.
Steger i ovn eller grill til stegetermometeret viser 65grC. (let rød), det tager ca. 30-40 min ved 180grC. i ovnen. Stegeskyen kan evt. bruges i saucen!
Hviler tildækket med viskestykke i 15 min. inden udskæring.

vinter – gæstemad – grill – okse –