Svinemørbrad i kryddersauce

En helstegt svinemørbrad, der smager godt og giver en god varme.
Den tager lidt tid at tilberede, så husk gå i gang i god tid …

  • 1 stk. svinemørbrad
  • ½ tsk. kanel, stødt
  • salt
  • olivenolie til stegning
  • ½ dl. hvidvin
  • 10 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 stjerneanis
  • 3 kardemommekapsler
  • 10 peberkorn, gerne rosa
  • 5 dl. bouillon
  • 2 dl. piskefløde


Kødet behøver ikke meget tilbehør, hvis retten gives i en traditionelt italiensk middag, med 4 retter.
Men en gang
Rucolasalat med vinaigrette
smager godt til.

Mørbraden pudses. Gnid mørbraden med salt og kanel.
Mørbraden brunes i olivenolie, brug en lav gryde, eller en sauterpande.
Giv det god tid, og brug gerne 20 min. på bruningen.
Hæld vinen over lad det fordampe, vend mørbraden rundt i det det lag der er dannes i bunden. tag af varmen tilsæt ½dl. vand og lad det køle lidt ned.
Hvidløgsfeddene skæres i skiver, persillen hakkes groft. Hvidløg og persille kommes ved mørbraden. Anis peberkorn og kardemomme kommes ved.
Bouillon hældes over, det hele småkoger ved svag varme, under låg i 45 min. Væsken fordamper til det halv, tilsæt fløde. Det simrer til saucen tykner, ca. 15min., smag til med salt.

italiensk – mørbrad – svinekød – secundi –