Klassisk italiensk kødsauce, som rækker til 8 personer hvis den indgår i et større italiensk måltid, som almindelig hovedret er der til 4 personer.
Her i huset bliver spaghettien gerne erstattet med frisklavet taglioni, lavet på pastamaskine.
- 500 g hakket oksekød
- 2 spsk. olivenolie
- 2 stk. løg
- 2 stk. gulerødder
- 2 stilke bladselleri
- 1 glas rødvin
- 3 spsk. koncentreret tomatpure
- ca. 4 dl. bouillon, måske mindre
- salt og peber
500 g pasta er en passende portion.
Serveres med masser af friskreven parmesan, eller lignende reven ost.
I en stor gryde, eller dyb stegepande, varmes olien.
Løg, gulerødder og bladselleri snittes fint.
De snittede grønsager svitses i olien, ved middel varme i ca. 10 min.
Kødet kommes ved, svitses under omrøring i ca. 15 min., kødet skal have delt sig. Hældvin ved, kog igennem et par minutter, kom evt. lidt bouillon ved så der ikke bliver kogt tørt.
Rør tomatpure ud i lidt af bouillonen, hældes ved kødet.
Lad retten simre under låg i 30 min., ved svag varme. Hæld evt. mere bouillon ved, så retten ikke koger tør.
Er retten blevet for våd, tages låget af de sidste 5 min. af kogetiden.
italiensk – fars – pasta – oksekød – oksefars – bolognese – lasagne