Opskriften er original italiener, og derfor helt rigtig.
Her i huset bliver der dog spist mere grov pasta, grunden er at den er lidt sundere, men den rigtige er bedst. Eksperimenter selv med forskellige typer af mel, f.eks. ½ hvedemel, ½ rugmel, hvis den bliver lidt tør kan der spædes med dråber af vand under æltningen.
Passer til 4 personer.
- 400 g durum hvedemel, eller anden Tipo00 mel.
- 3 stk. æg, mellem
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. salt
Laver gerne selv til 1 person, bruger 100g mel, 1 æg, lidt olie og ingen salt.
En pasta maskine er no. 1., men er ikke en nødvendighed.
Efter selv at have investeret i en, forstår man ikke man har kunne undværer den.
Melet sigtes i en stor bunke. Der laves en fordybning midt i melet.
De udslået æg komme i fordybning. Tilsæt olie og salt.
Melet blandes i æggemassen ved at skubbe melet ind i æggene, brug fingrene, og arbejd langsomt melet ind i massen for at skabe en homogen sammenhængende masse. Når alt melet er arbejdet ind i masse, æltes dejen i 10-15 minuter, til den er blød og elastisk.
Dejen pakkes løst i plastfilm, og hviler 1 time, før den udrulles og udskæres.
Når der laves til bare 1 person, snyder jeg gerne med tillavningen.
Sigter melet ned i en skål, kommer æg og olie i, rører det hurtigt sammen med en gaffel, efterfølgende ældes der i hånden.
italiensk – pasta –