Sammen med Spaghetti og kødsauce vel nok den pasta ret der er mest lavet i danske hjem.
Opskrift til 4 personer
- 500g pasta der koges efter anbefalingerne
- ½ dl. olivenolie
- 100g bacon i små tern
- 3 stk. hele æg
- 3 stk. æggeblomme
- 60g parmesan, friskrevet – anden tilsvarende ost kan bruges.
- salt og peber
Laves normal på tørret pasta – spaghetti – men prøv med frisk pasta, gerne de tynde fra pastamaskinen og bare som strimler, koges 3 min.
Baconen steges sprød i olien, ca. 5-6 min.
Hele æg, blommer og parmesan piskes sammen.
Tag bacongryden af varmen. Den kogte pasta kommes i gryden og vendes sammen, afkøles lidt. Æggemassen vendes i pastaen, temperaturen på pastaen skal gøre æggemassen cremes, hvis temperaturen er for høj bliver æggene til røræg.
Serveres med masser af peber ved siden af
Retten kan godt se lidt bleg ud, så prøv bare med en af de farvede pastatyper, f. eks. rød pasta.
italiensk – æggeret – spaghetti –